Werk jij onder de voorwaarden van de NBBU-cao? Dan heb je recht op 25 vakantiedagen bij een voltijd dienstverband. Deze 25 vakantiedagen zijn onderverdeeld in 20 wettelijke en 5 bovenwettelijke vakantiedagen.

Als de NBBU-cao niet op jouw overeenkomst van toepassing is, heb je recht op 20 wettelijke vakantiedagen bij een voltijd dienstverband. Als jouw inlener onder een andere cao of beloningsreglement valt zijn deze regels van toepassing.

Als je regelmatig buiten kantoortijden of op zon- en feestdagen werkt, krijg je waarschijnlijk extra betaald voor deze uren. Deze uren worden toeslaguren genoemd. Wanneer je extra uren buiten de normale werktijden werkt, zijn dat overuren.

Voorbeeld:
Je werkt twee uur langer door omdat het druk is op de werkvloer. De twee extra uren die je gewerkt hebt zijn overuren.

Als uitzendkracht worden jouw gewerkte uren van de week daarvoor, goedgekeurd op dinsdag en uitbetaald op woensdag. Zorg er daarom voor dat je alle uren ingevoerd hebt op jouw werkbriefje via onze Bring at Work portal.

Mocht het zo zijn dat de opdrachtgever 4-wekelijkse betaling hanteert, dan word jij als uitzendkracht ook 4-wekelijks uitbetaald. In onze Bring at Work portal staat er een duidelijk overzicht met betaaldagen.

Jouw loonstrook is elke vrijdag na afloop van de periode beschikbaar in de portal. Dit geldt voor iedereen die per week of per 4 weken wordt betaald. Als je per maand wordt betaald dan ontvang je jouw loonstrook binnen 1 week na de betaaldag.

Ben je ZZP’er? Dan hanteren wij een betaaltermijn van 21 dagen vanaf de factuurdatum. Je mag zelf bepalen om jouw factuur na een week of een maand te sturen.

Wanneer je recht hebt op reiskosten, is dit te zien in jouw werkbriefje in de portal. Reiskosten worden vergoed door middel van een kilometervergoeding en/of kosten voor het openbaar vervoer.

Kosten openbaar vervoer
De totale kosten voor het openbaar vervoer noteer je gemakkelijk in je werkbriefje. Hierbij is het belangrijk dat je het afschrift van je gemaakte reizen bewaard. Dit afschrift mag je als alternatief ook naar jouw contactpersoon binnen Bring at Work sturen.

Kilometervergoeding
Kilometervergoedingen mag je in je werkbriefje verwerken door het start- en eindadres te noteren. De portal berekent automatisch de afgelegde kilometers.